Matematik

reducer 5-(8*x-7)+18*x-31*x-(90+28*x)-45

29. februar 2012 af sabi1133 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har 30 stykker lignende denne, og aner ik hvordan man gør ( fik af vide man skal gange paranteserne ud) men hvordan ? er der en der vil lave dette stykke, så kan jeg sammenligne med de andre stykker jeg har og måske forstå det :) ( skriv med mellemregninger så jeg forstår hvad i gjorde) 


5-(8*x-7)+18*x-31*x-(90+28*x)-45


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Her er der tale om at hæve parenteser, og man skal være særlig opmærksom ved de to minusparenteser. Træk alle led med x sammen for sig og alle led med tal sammen for sig.

5 -(8x -7) +18x -31x -(90 +28x) -45 =

5 -8x +7 +18x -31x -90 -28x -45 = ...


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. februar 2012 af FætterGlad (Slettet)

5-(8*x-7)+18*x-31*x-(90+28*x)-45

Hævelse af minusparenteser ændrer fortegn for leddene inden i parentesen:

5-8*x+7+18*x-31*x-(90+28*x)-45

5-8*x+7+18*x-31*x-90-28*x-45

Byt rundt på leddene, så x'erne kommer til at stå ved siden af hinanden.

Det er lidt lettere at overskue så

5+7-45-90-31*x-28*x-8*x+18*x

Nu er det bare at lægge alle tal sammen, som ikke hedder noget med *x og derefter lægge alle tal sammen som hedder noget med *x.

-123-49x


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. februar 2012 af MaAndersen (Slettet)

Du har: 5-(8*x-7)+18*x-31*x-(90+28*x)-45

Gang dem der er inde i paranteserne: (8*x-7) --> 8x-7

efter du har gjort det samme med alle i parenteserne sætter du bare tallene sammen

Eks: 2+(2*2) = 2+4 = 6

 


Svar #4
29. februar 2012 af sabi1133 (Slettet)

takker alle for svar !


Skriv et svar til: reducer 5-(8*x-7)+18*x-31*x-(90+28*x)-45

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.