Matematik

Skæringspunkter

29. februar 2012 af kennethmadsen (Slettet)

Hej.
Jeg har en funktion som lyder f(x)=x^2+2x-8.

Jeg skal bestemme skæringspunkterne med x-aksen.
Jeg må gerne bruge hjælpemidler (TI-89)

Håber nogen kan hjælpe mig! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skæringspunkternes x-koordinater findes ved at løse ligningen f(x) = 0 . Det er en 2.-gradsligning i x.


Svar #2
29. februar 2012 af kennethmadsen (Slettet)

(x + 4) (x - 2) = 0  eller hvordan?  


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, netop. Løs nu ligningen ved hjælp af nulreglen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. februar 2012 af annadjensen (Slettet)

Kan man ikke også finde det ved at finde diskriminanten?? Eller tager jeg fejl?


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, det kan man da. Men det er der jo ingen grund til, når nu ligningen allerede er faktoriseret i #2. Man aflæser jo rødderne direkte af faktoriseringen.


Skriv et svar til: Skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.