Matematik

Formlen for fald og stigning i procent

29. februar 2012 af MatildeB94 (Slettet)

Hvad er formlen for stigning i procent?

 

Hvad er formlen for fald i procent?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af RoberDølhus (Slettet)

(Dt-Dt-1)/(Dt-1)

 


Svar #2
29. februar 2012 af MatildeB94 (Slettet)

Vil du ikke være venlig at uddybe dit svar? TAK


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2012 af RoberDølhus (Slettet)

Eks.

Pris idag = 100kr

Pris i går = 120

Dermed: (100-120)/120 = -0.1667  svarede til et fald på 16,67%

Eks 2.

pris idag = 120kr

pris i går = 100kr

dermed: (120-100)/100 = 0,2 svarende til en stigning på 20%


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar 2012 af mathon

generelt
gælder
                       a/b = c ⇔ (a-b)/b = c-1     b≠0

               og
                       ((a-b)/b)·100 = (c-1)·100

 


                    


Skriv et svar til: Formlen for fald og stigning i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.