Matematik

Svær procentudregning

29. februar 2012 af MatildeB94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En forretning ønsker at hæve priserne med 4%

 

a.

En vare stiger derved med 5,50 kr. Hvad kostede varen oprindelig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af RoberDølhus (Slettet)

Den er altså ret simpel..

5,5 * 1,04 = 5.72.


Svar #2
29. februar 2012 af MatildeB94 (Slettet)

Det kan jo ikke være varens oprindelige pris?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2012 af nielsenHTX

#0 kaldes k den oprindelige pris så må det gælde

k*0,04=5,5⇒k=5,5/0,04=137,50kr


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar 2012 af klimasven (Slettet)

De 4% svarer til 5,5. Dvs 100% må svare til 5,5/0,04=137,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2012 af Hansijensen (Slettet)


Skriv et svar til: Svær procentudregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.