Matematik

hjææælp!

29. februar 2012 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen.

har en opgave som jeg er lidt itvivl om:

opgaven lyder således:

i en prognose fra angolas befolkningstal udnytter man modellen

y=14*1,023x

hvor y er befolkningstallet i milioner indbyggere, og x er antal år eter 2000.

MEN hvad fortæller talene 14 og 1,023??


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2012 af mathon

0 år efter 2000
er indbyggertallet
                                         y =14·1,0230 = 14·1 = 14    (mio. indbyggere)                  


                                         y2/y1 = 1,023Δx

                                         (1+ry) = 1,023Δx

                                                      ry = py·10-2 = (1,023Δx - 1)

                                         py = (1,0231 - 1)·102 = 2,3

                                        den årlige befolkningsvækst er 2,3%

 


                         


Skriv et svar til: hjææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.