Matematik

Beregn et punkts koordinat

29. februar 2012 af RHNorskov (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder som følger:

I en trekant ABC er følgende givet: A(0,0), C(7,0), afstanden |AB| = 5, afstanden |BC| = 6, samt at punktet B er beliggende i 1. kvadrant. Beregn punktet B’s koordinater.

Jeg har regnet mig frem til at

a=6

b=7

c=5

A=57,12

B=78,46

C=44,42

 

Men jeg har ingen ide om hvordan jeg regner mig frem til punktet B's koordinat

 

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Punktet B er det skæringspunkt mellem cirklen med centrum i (0,0) og radius 5, og cirklen med centrum i (0,7) og radius 6, hvis x-koordinat er positiv.

Løs derfor ligningssystemet

I:  x2 + y2 = 52

II: x2 + (y-7)2 = 62

og udvælg den løsning, hvor x > 0.


Skriv et svar til: Beregn et punkts koordinat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.