Matematik

Brøker

29. februar 2012 af evaen (Slettet)

Jeg sidder og kigger på nogle beviser, og i den forbindelse er jeg faldet over et trin jeg ikke forstår

 

1/y*1/(m-y)=(1/m)/y+(1/m)/(m-y)

 

Er der nogen der kan fortælle mig hvad man skal gøre for at komme fra den ene side af lighedstegnet til den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af mette48 (Slettet)

brøk

(1/m)/y+(1/m)/(m-y) =

[1/m*(m-y)+1/m*y] /[y*(m-y)]                 fællesnævner y(m-y)

 fællesnævner beholdes, regner videre med tælleren alene:

(m-y)/m+y/m

m/m-y/m + ym = m/m= 1

brøk = 1/[y*(m-y)] = 1/y * 1/(m-y)

Det står godt nok i den modsatte rækkefølge, men det skulle ikke betyde noget.

 


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.