Matematik

Tangetligningen

29. februar 2012 af turok (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe

En funktion f opfylder differentialligningen:

 

dy/dx=y+x^2

Det oplyses desuden, at grafen for f går gennem punktet P=(1,2).


a) Bestem ligningen for tangenten til f i punktet P.

JEg ved at man skal bruge tangentligningen : f´(x0)*(x0-x)+f(x0)

Svaret skal give 3x-1, men jeg for det til noget helt andet, nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2012 af peter lind

Hvad har du gjort ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. februar 2012 af nielsenHTX

#0 det kunne være fordi tangentligningen er y=f´(x0)*(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. februar 2012 af mathon

        dvs
                                   y = (dyo/dxo)·(x-xo) + f(xo)

                                   y = 3· (x-1)  + 2


Svar #4
29. februar 2012 af turok (Slettet)

1# har diffentiret og indsatet tallene

2# har den rigtige formel, men skrev bare lige forkert deroppe..

 

Kan i hjælpe med udregning?


Svar #5
29. februar 2012 af turok (Slettet)

# 3  hvordan for du det, kan du hjælpe med mellemregninger?


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Brug differentialligningen til at beregne f'(1) :

f'(1) = f(1) + 12 = 2 + 1 = 3

og indsæt i tangentligningen:

y = f'(1) · (x - 1) + f(1)

   = 3 · (x - 1) + 2


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. februar 2012 af peter lind

#4 Det er ikke nødvendig at differentiere. Ved at sætte det givne punkts koordinater ind i højre side af differentialligningen får du jo differentialkoefficienten


Skriv et svar til: Tangetligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.