Matematik

Højde af dåse

01. marts 2012 af Abdulzim (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

cylinder har en diameter på 10 cm. cylinderen skal have et rumfang på 1 liter. Bestem højden. 

Nogle foreslag?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for rumfanget af en cylinder

V = π·r2·h = (π/4)·d2·h

Man kender V og d; isoler h og indsæt de kendte størrelser.


Svar #2
01. marts 2012 af Abdulzim (Slettet)

Er π·r2·h og (π/4)·d2·h to forskellige formler for rumfanget af en cylinder, eller skal det hænge sammen i én formel?


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. marts 2012 af SuneChr

Radius er jo den halve diameter. I stedet for at sige r2 kan vi sige (d/2)2 = d2/22 = d2/4


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2012 af karitter (Slettet)

højden = 12,738


Skriv et svar til: Højde af dåse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.