Kemi

titrering

01. marts 2012 af vildmandenstyrer (Slettet)

100 mL 0.0215 M natriumcarbonat titreres med 0.143 M saltsyre indtil første ækvivalenspunkt er nået.

Hvor mange mL saltsyre er brugt i første ækvivalenspunkt? 

Har brug for hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2012 af mathon

                                                     CO32-   +   H3O+   --->   HCO3-   +   H2O
stofmængdeforhold                         1               1

eller skrevet
                                                   Na2CO32-   +   HCl   --->   NaHCO3-   +   NaCl
stofmængdeforhold                          1                 1

 

                    titerligning
                                                             ns     =     nb
                                                           Vs·c=  Vb·cb

                                                           Vs  =  Vb·(cb/cs)

                                                           Vs  =  (100 mL)·(0.0215 / 0.143) = 15,04 mL


Skriv et svar til: titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.