Matematik

Figuren viser et telt indtegnet......

01. marts 2012 af FactFiction (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har brug for lidt hjælp til opgave b) i den her opgave:

Figuren viser et telt indtegnet i et koordinatsystem. En bardun skal ligge i forlængelse af linjen gennem BC og fastgøres med en pløk i jorden(xy-planen).

A = (0; 0; 3,6), B = (-3,2; 6,4; 10,8), C = (0; 12,8; 3,6)

a) bestem koordinatsættet til det punkt, hvor pløkken skal anbringes.

b) Bestem arealet af teltfladen ABC

figuren kan ses i opgave 6: http://www.og-laerere.dk/mat/Eksamenssaet/Vejl_eksamen_A_saet2_med.pdf

 

jeg har fået a) til at være (1,6; 16; 0). 

b) ved jeg slet ikke, hvordan jeg skal starte på. Jeg havde overvejet Pythagoras, men jeg ved ikke hvordan, jeg kan se om trekanten er retvinklet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2012 af mette48 (Slettet)

Trekanten er ligebenet, så hvis du deler den med midtnormalen til AC har du 2 ens  retvinklede trekanter,


Svar #2
01. marts 2012 af FactFiction (Slettet)

#1 hvordan gør jeg det? det står der ikke noget om i mine bøger


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2012 af mette48 (Slettet)

Find længden af de tre sider

kald midten af ac for D

AD2+BD2=AB2    BD er højden i trekanten

 


Svar #4
01. marts 2012 af FactFiction (Slettet)

kan jeg ikke bare finde krydsproduktet, som giver Arealet af det parallelogram, der er udspændt af vektor BA og vektor BC? Herefter tager jeg halvdelen af Arealet, for at få trekanents areal?


Svar #5
01. marts 2012 af FactFiction (Slettet)

altså længden af vektor BA og BC krydset med hinanden? 


Svar #6
01. marts 2012 af FactFiction (Slettet)

men så mangler jeg sin(v) ....


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2012 af mette48 (Slettet)

Du burde da have en formel til udregning af krydsproduktet ved hjælp af koordinaterne til de 2 vektorer.

Jeg har ingen formelsamling eller lærebog ved hånden, så jeg kan ikke give dig formelen.


Skriv et svar til: Figuren viser et telt indtegnet......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.