Matematik

Ligninger????

01. marts 2012 af sandia (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Nogen som kan løse denne ligning, er nemlig ikke så skarp til nulreglen?

 

3x3-24x2+48x = 0

 

det ville være dejlig, hvis nogen kunne hjælp, skal nemlig aflevere afleveringen imorgen!!

 

tak i forvejen... :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2012 af SuneChr

Sæt 3x udenfor en parentes. Løs 2.gr. ligningen, der kommer inde i parentesen.  x = 0 er da en rod.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du mener sikkert

3x3 -24x2 +48x = 0    ?

Sæt en fælles faktor 3x uden for en parentes, og benyt så nulreglen.

Skarp?? Ja, man skal passe på ikke at skære sig på nulreglen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2012 af SuneChr

# 2   Skarp??   Billedet er meget godt. Man bortskærer jo faktisk en passende del af det oprindelige udtryk, for at sætte det udenfor.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Er man god til at faktorisere, så er man god til at faktorisere.

x3 - 8x2 +16x = 0     (forkortes med 3)

x·(x2 - 8x + 16) = 0

x·(x - 4)2 = 0


Skriv et svar til: Ligninger????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.