Kemi

Stofmængde

02. marts 2012 af Linda03 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor stor en stofmængde af CO2 vil der blive dannet med kroppens temperatur på 37 grader når 1,00 g C6H12=6 forbrændes i cellerne? Hvad bliver volumen af den dannede CO2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2012 af mathon

 

                      ...skriv først forbrændingsreaktionen


Svar #2
02. marts 2012 af Linda03 (Slettet)

C6H12O6+O2 --> CO2+H2O


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2012 af mathon

                          ...afstem den


Svar #4
02. marts 2012 af Linda03 (Slettet)

Jamen jeg kan ikke finde ud af det.... :( 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2012 af mathon

                                

                                                                        C6H12O6 (aq)    +   6 O2 (g)   --->  6 CO2 (g)    +   6 H2O (l)
ækvivalente stofmængder i mol:                            1                                              6


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2012 af mathon



                          ...beregn molmassen af C6H12O6


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2012 af mathon

 

                             M(C6H12O6) = sum({6,12,6}*{12.011,1.0079,15.999}) g/mol  = 180,155 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2012 af mathon

                         
                            beregn antal mol C6H12O6 i 1 g C6H12O6


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. marts 2012 af mathon

 

                            n(C6H12O6) = (1 g) / (180,155 g/mol) = 0,005551 mol

                            n(CO2) = 6 · n(C6H12O6) = 6 · (0,005551 mol) = 0,033305 mol

 

volumenberegning af CO2 ved 37ºC og 1 atm

         du benytter idealgasligningen på formen

                           V = n·R·T / p

                           V = (0,033305 mol) · (0,082058 atm·L/(mol·K))·((273,15+37) K) / (1 atm) = 0,847612 L ≈

                                                                                                                                                     847,6 mL


                    
 

            


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.