Matematik

Differentialligninger

02. marts 2012 af bulldoz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

Jeg fik en opgave der lyder på:

En flaske mælk tages ud af køleskabet og bringes i sturen, efter et stykke tid, vil den have samme temperatur som rummet.

Opvarmningen af flasken kan beskrives vha. differentialligningen:

y ' (t) + k * y(t) = k * T

Jeg skal bestemme samtlige løsninger til differentialligningen.
Jeg er helt blank, håber at nogen her kan hjælpe mig

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Sæt u(t) = y(t) - T og løs så differentialligningen

du/dt = -k·u


Svar #2
02. marts 2012 af bulldoz (Slettet)

jeg forstår ikke, hvor kommer u(t) fra?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kommer fra denne definition

u(t) = y(t) - T .

Det kaldes en substitution. Ved denne substitution fremkommer en simplere differentialligning, hvis løsning er let at finde.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.