Matematik

Tangents ligning ud fra hældningskoefficient

02. marts 2012 af kiskiss (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved forskriften f(x) = x3 + x

a) Bestem ligningen for den/de tangent(er) til grafen for f, der har en hældningskoefficient på 4.

Jeg siger, at tangentens ligning er givet ved

y = f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

Jeg siger så, at f'(x0) = 4 og f(x0) = x03+x0 og indsætter dem

Jeg får derved tangentens ligning til

y = 4x-3x0 + x03

b) Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for f, hvori tangenten har den mindste hæld-
ningskoefficient.

Jeg ved ikke helt om jeg har lavet opgave a rigtig, og jeg har ingen idé om hvordan jeg laver opgave b.
Er der nogen, der kan hjælpe?

Opgaven er med hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2012 af peter lind

hældnigskoefficienten i x er f'(x). Du skal så finde for hvilken x den er mindst.Det gør du ved at finde finde den afledede af f'(x) altså f''(x) og sætte det lig 0


Svar #2
02. marts 2012 af kiskiss (Slettet)

f''(x) = 6x, derfor er x = 0 og så vil y = 0, eller hvad? Så punktet bliver (0,0)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2012 af peter lind

Ja. Det er det punkt hvor hældningen er mindst


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

I a) skal man starte med at løse ligningen f '(x0) = 4 for at finde de punkter på grafen, hvor tangenten har en hældningskoefficient på 4 . For hver af de mulige løsninger skal man så opskrive den præcise ligning for tangenten.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Se vedhæftede -

;-)

Vedhæftet fil:Tangents_ligning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nydelige grafer. :-)


Skriv et svar til: Tangents ligning ud fra hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.