Matematik

Fordoblingstid

02. marts 2012 af evaen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg mener at have fået at vide at fordoblingstiden for to eksponentielle, som er proportionale, er den samme - men er dette overhovedet korrekt?

Og hvis det er, er der så nogen som har en idé om hvordan man kan bevise det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2012 af mathon

                        fordoblingstiden for to eksponentielle, som er proportionale, er den samme

                                                    g(x) = k·f(x)

                      f(x) = b·ax    a>1                      g(x) = k·b·ax = b1·ax

                    X2 = log(2) / log(a)                 X2 = log(2) / log(a)                  uafhængigt af b-værdierne


Svar #2
03. marts 2012 af evaen (Slettet)

Tusind tak :-) gør det samme sig gældende hvis der bare er en lineær sammenhæng mellem dem?


Skriv et svar til: Fordoblingstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.