Matematik

Rigtigt beregnet?

03. marts 2012 af anonym000

Hej 
her er nogle opgaver:

1. En radio koster i indkøb 420 kr. og der skal lægges en fortjeneste    på 27 % oven i købsprisen for at få salgsprisen.

Bestem salgsprisen.

Fik det til 533.40

2. En vares pris sænkes med 4,8 %. Efter prissænkningen var prisen 655 kr. Bestem varens oprindelige pris.

 fik det til 623.56

3. En blomst koster 78 kr. uden moms, hvad koster blomsten med moms?

fik det il 97.50

4. En vare koster 256 kr. med moms, hvad er prisen uden moms?

fik det til 192 .


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er dit spørgsmål her?

Svarene i 1. og 3. er korrekte. Svarene i 2. og 4. er forkerte. Du har problemer med at regne tilbage.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2012 af nielsenHTX

#0 til 2 og 4

x*(1-0.048)=655 find x

og x*1,25=256 find x


Svar #3
03. marts 2012 af anonym000

#1 Mit spg. var om det er rigtigte..

2. det her er min beregning 655(1-0,048).

4. Moms er 25 procent ik..? så hvis man fjerner 25 % af 256 kr. giver det 192.?
 

 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Procenterne skal jo beregnes af de oprindelige beløb. Se #2 for den korrekte fremgangsmåde.

Når man regner tilbage fra et beløb med moms inkluderet, er det kun 20% man skal trække fra;

1/(1+0,25) = 0,8 = 1 - 0,2


Svar #5
03. marts 2012 af anonym000

#2 Okay.

#4 

Så når man ligger moms til skal man ligge 25 % til, og når man trækker moms fra skal man trække 20 % fra

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Momsen beregnes som 25 % af beløbet uden moms:

xuden · (1 + 0,25) = xmed

Man løser for den størrelse, man ikke kender.

På dansk lægger man noget til.


Svar #7
03. marts 2012 af anonym000

6# okay.

kan det passe at det så er 2. 688kr. og 4. 204 kr.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er næsten rigtigt; men der skal vist ikke rundes ned til hele kronebeløb.


Svar #9
03. marts 2012 af anonym000

Okay.

Ja, ved det godt.

- - -

...............


Skriv et svar til: Rigtigt beregnet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.