Matematik

Tangentligning

03. marts 2012 af Thomasen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til en opgave

f(x) = 3x + cos x.


Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(0,f(0)).

Hvad gør jeg? Er meget ny indenfor dette.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2012 af mathon

   bestem først
                                                f '(x)  og   dernæst   f '(0)

   som sammen med  f(0)
   skal anvendes i
   tangentligningen
                                                y = f '(0)·(x-0) + f(0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Differentier f og find f '(0)

(x0,y0) = (0,f(0))

Indsæt i tangentligningen y = f '(x0)*(x-x0) + y0

;-)

 


Svar #3
04. marts 2012 af Thomasen2 (Slettet)

hvad er f'(0) i dette tilfælde? 


Svar #4
04. marts 2012 af Thomasen2 (Slettet)

sætter jeg bare 3 ind på x'ets plads i den afledte funktion: 3 + cos(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2012 af mathon

 

     "sætter jeg bare 3 ind på x'ets plads i den afledte funktion: f '(x) = 3 - sin(x)?"     Ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Supplement til # 2:

 

f ' = 3 - sinx

f '(0) = 3

f(0) = 1

y = f '(0)·(x-0) + f(0) = 3x + 1

y=3x + 1
 


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.