Matematik

Integralregning spørgsmål

04. marts 2012 af navn1994 (Slettet)

Hej SP.

Jeg har noget som skal integreres, og jeg går dette:

f(x)=2x+3
F(x)=((2x^2)/2)+3x+k

Men i resultaterner står der at det bliver: F(x)=x^2+3x+k 

Hvorfor bliver 2x til x^2 ? Er dette en regneregl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2012 af mathon

                         ∫ 2x dx = 2·∫ x dx = 2 · ((1/2)x2)  +  k  = x2 + k

eller stamfunktionsprøven

                       (x2) ' = 2·x2-1 = 2x1 = 2x


Svar #2
04. marts 2012 af navn1994 (Slettet)

Jeg tror jeg forstår, man dividere 2x med /2 ? så bliver det bare x. Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2012 af mathon

         du bruger for    n ≠ -1   
         reglen

                                               ∫k·xndx = k · ∫xndx =  k · 1/(n+1) ·xn+1 + C  =  k/(n+1) ·xn+1 + C

                                              


Skriv et svar til: Integralregning spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.