Fysik

Tryk og temperatur

05. marts 2012 af Haslund94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En kold morgen pumpes et bildæk op til et tryk på 2,0 atm. Temperaturen er 10 grader. Senere på dagen stilles bilen i solen, og temperaturen stiger til 50 grader.


a. Hvor højt er trykket nu?

 

Mit bud på opgaven (ikke rigtigt):


Vi finder konstanten vha. Charles’ lov og sætter konstanten ind i loven igen, hvor vi finder p ud fra den nye temperatur.
p/T=k ? 202634Pa/283,15k = 715,64 (konstant n*R/V)
p=k*T ? 715,64*50 = 35782.09Pa ? 0.35 atm.

er lidt i tvivl mht. hvilken formel jeg skal bruge og hvilke enheder der skal på.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2012 af mathon

det antages, at dækmaterialets volumen er konstant

                                hvoraf
                                                 p2 / p1  =  T2 / T1                da n er konstant

                                                 p2  =  (T2 / T1) · p1

                                                 p2  =  ((273+50) / (273+10)) · (2 atm)

                                                 p2  ≈ 2,3 atm

 


Skriv et svar til: Tryk og temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.