Matematik

Poissonfordeling

05. marts 2012 af DerMatz (Slettet)

Hej!

Sidder med en poissonfordeling, som jeg ikke kan få til at gå op, ligegyldigt hvad jeg prøver.

Man observerer i et supermarked over halvanden time antal folk der stiller sig i kø, og opdeler i 45 underintervaller af 2 minutter hver. Det observeres at der 6 gange ud af de 45 intervaller er 0 personer der er ankommet. Dette giver en andel på 13,3 %. Vi får opgivet lambda til 1,733 og skal nu udregne poissonsandsynligheden for netop K=0 som skal give 17,7 %.

Håber virkelig der er en der kan hjælpe, da jeg sidder helt fast i det :D


Svar #1
05. marts 2012 af DerMatz (Slettet)

Never mind.

t=1 .. det var der den kiksede :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2012 af OhFortuna (Slettet)

f(x) = λx/(x!) e den Poisson sandsynlighedsfunktion,

Med x=0 har vi f(0) = λ0/(o!) e-λ = e-λ, og fordi λ=1.733  har vi f(0)=e-1.733=0.1767...

Hvis du vil vide mere om Poisson-fordeling se min : http://www.hans-gerda.dk/math/index.htm stikord : Poisson distribution.


Skriv et svar til: Poissonfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.