Matematik

Retvinkelt trekant

05. marts 2012 af PersNabo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

 

Jeg fået oplyst 2 størrelser på en retvinklet trekant, linjestykket lille c, og vinklen A som er 37 grader, mit spørgsmål er så - Hvordan finder jeg de andre størrelser? kan virkelig ikke huske hvilke formler jeg skal ha fat i.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2012 af peter lind

Du kan finde den sidste vinkel af at summen af vinklerne er 180º. Siderne kan derefter findes af sinusrelationerne sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2012 af mathon

                                                       a = c·sin(A)

                                                       b = c·cos(A)

                                                       B = 90º - A


Skriv et svar til: Retvinkelt trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.