Matematik

Rentesregning

05. marts 2012 af PersNabo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

 

Jeg er i gang med en opgave i rentesregning, hvor der er blevet sat et beløb ind på en konto  i syv år med en rente på 2.75 og beløbet er nu 8826.65, hvordan skal man regne det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2012 af peter lind

Du skriver ikke hvad du skal finde.  Du skal sandsynligvis bruge renteformlen K = K0*(1+r)n K er indestående efter n terminer K0 er indestående ved start og r er rentefoden


Svar #2
05. marts 2012 af PersNabo (Slettet)

Det jeg skal finde ud af er det ukendte beløb, jeg ved hvad beløbet er efter syv år, også kender jeg rentesatsen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2012 af migmig10 (Slettet)

Ja, netop du skal bruge renteformlen

K = slutkapitalen (slut beløbet)

Ko= startkapitalen (startbeløbet)

r= renter pr. termin

n = perioden


Så i din opg. kan man vil man skrive det sådan her 8826,65=K0*(1+2,75)7

Så nu skal du bare isolere Ko
Du skal du være OPMÆRKSOM på at hvis det er 2,75 % skrives det ikke sådan så skrive 0,0274 !

Håber det hjalp


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2012 af riak (Slettet)


Svar #5
05. marts 2012 af PersNabo (Slettet)

Tusind tak! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. marts 2012 af mathon

                                An = y·((1+r)n - 1)/r

                                y = (An·r) / ((1+r)n - 1)

                                y = (8826.65·0,0275) / (1,02757 - 1)

                                y = ?
 


Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.