Matematik

løs differentialligningen

05. marts 2012 af Mathematica (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

y'' + y' + y = 0    med y(0)=0, y'(0)=1

Med laplacetransformation finder jeg: 
 

f(s) = 1/(s2+s+1)
 

Men denne indgår ikke specifikt i min tabel over laplacetransformationer. Det er nok også klart, da løsningen så vidt jeg kan se indeholder både cosinus og sinus og e^x. Hvordan kan jeg få noget frem, hvis laplacetransformation kan genkendes? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2012 af peter lind

Nu ved jeg ikke hvilken transformationer du kender. Nævneren kan omskrives til (s-a)2+b2 hvilket muligvis kan hjælpe dig. Du kan se nogle på transformationer på http://mathworld.wolfram.com/LaplaceTransform.html

Du kan også løse differentialligningen ved at løse ligningen med det karakteristiske polynomium


Skriv et svar til: løs differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.