Kemi

Absorptionsspektrum???

05. marts 2012 af idamoeller (Slettet)
Jeg er gået lidt i stå med et af mine spørgsmål til SRO. spørgsmålet lyder: Forklar hvordan du kan anvende absorptionsspektret for farvestofferne til at bestemme farverne på disse.   Jeg har vedhæftet absorbtionsspektret håber der er nogle der kan hjælpe 
Vedhæftet fil: absorbans graf.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2012 af mathon

      For synligt lys sanser det menneskelige øje forskellige farver for forskellige bølgelængder.

      Specifik farve indikerer specifik bølgelængde.

 du har så
                                Efoton = Eabsorb = h·f = h·c / λ
 hvoraf
                                λ = h·c / Eabsorb

                                λ = (1,98645·10-25 J·m) / Eabsorb = (1239,84 eV·nm) / Eabsorb

       


Skriv et svar til: Absorptionsspektrum???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.