Matematik

Reduktion

05. marts 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Kan man reducere følgende udtryk?

(x+3)/(x-3)

Tak på forhånd;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2012 af nielsenHTX

nej det bliver ikke meget pænere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2012 af NejTilSvampe

nej det vil jeg ikke mene at man kan.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

(x+3)/(x-3)...................indeholder 11 tegn

= ((x-3)+6) / (x-3) =

1 + 6/(x-3)...................indeholder 9 tegn

- så det kan man jo sådan set godt kalde en reduktion . . .

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2012 af kimjohannesson (Slettet)

Hvis du ganger de to parenteser:

(x+3)*(x-3)  =  X^2-3x+3x-9 = X^2-9

Det må være den optimalereduktion


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Ja - men nu skal de jo desværre IKKE ganges, men divideres . . .    ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2012 af kimjohannesson (Slettet)

UPS. - så kan det ikke reduceres yderligere.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2012 af nielsenHTX

#3 er vel teknisk set kun en reduktion her på sp, da hvis det skrives i hånden er der det samme antal tegn i begge udtryk:)

 

 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2012 af NejTilSvampe

Det er i det hele taget ikke tegn man skal tælle, men led.

Udtrykket består af ét produkt. #3 expanderer udtrykket til to led - dermed er det ikke reduceret.


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

- #7 og #8

Det var nok derfor jeg skrev "sådan set" i sidste linie -

Op med humøret, # 8 !


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2012 af NejTilSvampe

#9 - det ved jeg godt, men jeg får en mail hver gang at tråden bumpes, så nu ville jeg tage livet af den vittighed.


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

# 10

Du kan slå returmails fra her nedenunder . . .  ;-)


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.