Matematik

Eksponentiel vækst

05. marts 2012 af Hijsa - Niveau: C-niveau

Hejsa :)

Vi har en funktion : f(x) = 3,4*e0,25x

Hvor stor en vækst giver en forøgelse af x-værdien med 3?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2012 af Jegvedingenting

Sæt 3 ind på x's plads.


Svar #2
05. marts 2012 af Hijsa

Er der bare det?

Skal man så gange e med 0,25*3, så har man forøgelsen? Man skal ikke have "3,4" med, vel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2012 af Jegvedingenting

selve symbolet e har en værdi ligesom pi har en værdi. Jo alle tallene skal med.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2012 af YesMe (Slettet)

f(3) = 3.4e0.25·3 = ...

http://bit.ly/zvpYsE


Svar #5
05. marts 2012 af Hijsa

Ja, jeg ved e har en værdi :)

Mange tak for din hjælp.

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
05. marts 2012 af mathon

              f(x) = 3,4·e0,25x = 3,4·(e0,25)x  =   3,4·1,28403x   
                                                          

                                                           y2/y1 = aΔx

                                                          1+ry = aΔx

                                                           ry = py·10-2 = (aΔx - 1)

                                                           py = (aΔx - 1)·102



                                                           py = (1,284033 - 1)·102

                                                          


Svar #7
05. marts 2012 af Hijsa

Hvis jeg nu vil have resultatet i procent?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2012 af mathon

                                                           py er y-procenten = procent-tallet


Svar #9
05. marts 2012 af Hijsa

Nårh, nu forstår jeg. Tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.