Matematik

HJælp! Kometens hale?

07. marts 2012 af denniskarl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er i gang med en op gave som lyder:

Den 10. marts 1986 befandt kometen Halley(H) sig i afstanden 157,1 mio km. fra Jorden. Set fra Jorden spændte kometens hale (HP) over en vinkel på 10 grader og vinklen mellem retningerne til solen (S) og til kometen var 49 grader. Afstanden mellem jorden og solen er 149,6 mio km. Det oplyses at punkterne S, H, P ligger på en ret linje.

Først skal afstanden SH findes. Det har jeg gjort.

Derefter skal vinklen H i trekanten SHJ findes. Det er også gjort.

Til sidst skal jeg beregne længden af kometens hale (HP)?  

er det her mon så rigtigt:

''Beregnelse af |HP| af kometens hale:
Idet at vi kender vinkel H1 i trekant HSJ, så kender vi også vinkel H2 i trekant HJP. De to vinkler spænder sammenlagt over en halvcirkel på 180º. Dermed er H2 = 180º - H1.
H2 = 180°-62.428° ? 117.572 H2 = 117.572°

Nu hvor vi kender to vinkler, kan vi nu finde ∠P:
180°-117.572-10 ? 52.428 ∠P = 52.428

Nu bruger jeg sinusrelationen til at finde |HP|:
((sin(52.428))/(157.1))*sin(10)  ? 0.000876 

sin-1(8.76E−4) ? 0.050191 grader

Hvad gør jeg forkert?

/hvordan finder jeg HP?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Figuren ... hvor kan vi se den?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2012 af OhFortuna (Slettet)

Hvis alt andet er ret, så har man i trekant HJP : HJ/sin(10) = 157,1/sin(52,428)

HJ=1571*sin(10)/sin(52,428) = 34,42


Skriv et svar til: HJælp! Kometens hale?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.