Matematik

Find centrum af en cirkel?

07. marts 2012 af AlexKlug (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens

 

Jeg sidder med en hjemmeopgave, og ved ikke rigtigt hvordan man skal løse den. Håber der er nogle der kan hjælpe :)

Opgaven lyder så ledes.

 

En cirkel har ligningen (x + 2)² + (y − 3)² = 25

Hvad er cirklens centrum?

 

Hvordan skal jeg regne den ud? jeg ved jo ikke hvad x og y er :) .. håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2012 af wut123 (Slettet)

Centrum i punktet (-2,3) og radius √25 = 5

Generelt: Cirklen med ligningen

har centrum i (x0,y0) og radius r


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2012 af PeterValberg

En cirkel med centrum i C(a,b) og radius r har ligningen:

I dit specifikke tilfælde betyder det at den pågældende cirkel
har centrum i (-2,3) og har radius r = √25 = 5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
07. marts 2012 af AlexKlug (Slettet)

okay tak for svaret begge to :) !!


Svar #4
07. marts 2012 af AlexKlug (Slettet)

Hvordan skal man så regne dem her ud?

En cirkel har ligningen x² – 1,5x + y² + 3,2y – 7,2  = 0.
Hvad er cirklens centrum og radius?


En cirkel har ligningen x² + 6x + y² + 2y – 6  = 0.
Hvad er cirklens centrum og radius?


Hvis der er en der bare vil hjælpe mig med den første opgave, så tror jeg godt jeg kan lave den anden selv :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. marts 2012 af PeterValberg

Du skal have gang i kvadratkomplementering (husk dine kvadratsætninger):

hvilket betyder, at den pågældende cirkel har centrum i (-3,-1) og radius r = 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
07. marts 2012 af AlexKlug (Slettet)

Tusind tak ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2012 af mathon

alment

             en cirkel med ligningen
                                                             x2 + y2 + 2dx + 2ey + f = 0

                      har centrum                    C(-d,-e)
  og
                            radius                        r = √(d2+e2- f)


Skriv et svar til: Find centrum af en cirkel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.