Matematik

Mikroøkonomi

07. marts 2012 af Haider7

Nogen herinde der kan hjælpe med noget mikroøkonomi? Det drejer sig om en opgave. Har laavet den, vil bare gerne lige være sikker på om det er rigtigt udregnet?


Svar #1
07. marts 2012 af Haider7

Don Johans scorebutik er den eneste på markedet og har faste omkostninger på 2000 kr., og det koster herudover 200 kr pr. yderligere produceret enhed. Efterspørgslen på markedet er givet ved følgende funktion:

PD = -100Q + 2000

Spg 1) Hvad er funktionsudtrykket for Don Johans totalomsætning, totalomkostninger, maginale omkostninger og marginale omsætning:

AD1:

Tot. omsætning: TR = P*Q --> (-100Q + 2000)*Q = -100Q^2 + 2000Q

Tot. omkostninger: TC = 200Q + 2000

Marginale omkostninger: MC = dTC/dQ = 200

Marginale omsætning: MR = dTR/dQ = -200Q + 2000

 

 


Skriv et svar til: Mikroøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.