Matematik

L'(24)

07. marts 2012 af hadermat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har funktionen L(t)=b*t^(a)< => l(24)=1.23027*24^(0.654787) ? l(24)=9.857
Jeg har bestem L(24)
c) Bestem tallet L′(24) , og beskriv, hvad tallet fortæller om muslingeskallens vækst.

Jeg har prøvet at bestemme L'(24) på følgende måder:
l'(24)=1.23*0.65*24^(0.65-1) ? l'(24)=0.262872
?(1.23027*24^(a),t) ? 0.

Nogen der kan sige om nogle af resultaterne kan passe ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen L(t) er en potensfunktion: L(t) = b·ta . Differentier funktionen, og beregn så L'(24). Fremgangsmåden er korrekt. Undgå af afrunde koefficienterne under udregningerne. På grund af afrunding er dit resultat for L'(24) ikke helt korrekt.


Svar #2
07. marts 2012 af hadermat (Slettet)

l'(24)=1.23027*0.654787*24^(0.654787-1) ? l'(24)=0.268927
Giver det mere mening ?


Svar #3
07. marts 2012 af hadermat (Slettet)

L(t) = b·ta

L'(t)=b*a*ta-1

L'24)=1,23027*0,654787*240,654787-1

L'(24)=0,268927


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2 - #3

Ja, det er helt korrekt.


Svar #5
07. marts 2012 af hadermat (Slettet)

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: L'(24)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.