Fysik

bilbatteri ?

08. marts 2012 af jubii10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey Sp jeg sidder og skal lave nogle fysik opgaver, men jeg har aldrig været så stærk i faget så håber på at kunne få lidt hjælp 

opgaven lyder således:

Et ubelastet startbatteri har polspændingen 13,0 V.

Nu startes bilen ved hjælp af startmotoren, der modtager effekten 750 W fra startbatteriet. Derved falder startbatteriets polspænding til 11,0 V.

a) Vis at strømmen som løber gennem startmotoren er 68,2 A.

b) Bestem den indre modstand af startbatteriet.


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. marts 2012 af mathon

 a)
                                          I = Py / Upol = (750 V·A) / (11,0 V) = 68,2 A

b)
                                          Uo = Ri·I + Upol

                                          Ri = (Uo - Upol) / I

                                          Ri = ((13,0 V) - (11,0 V)) / (68,2 A)

                                          Ri = 0,03 Ω


Svar #2
08. marts 2012 af jubii10 (Slettet)

mange tak for hjælpen marthon :)


Svar #3
08. marts 2012 af jubii10 (Slettet)

et andet spørgsmål jeg sidder og skal finde den tid det tager for at en rejse skive har drejet en fuld opgang 

rejeskiven har en samlet masse på 3,6·104 kg og en diameter på 21 meter.

Når drejeskiven roterer hurtigst, har den en vinkelhastighed på 0,115 s-1.

a) Hvor lang tid er drejeskiven om at rotere en omgang, når den roterer hurtigst?

 

skal jeg så bruge inertimonentet for flade cirkler ? og hvis ja hvordan finder jeg så frem til tiden? 


Skriv et svar til: bilbatteri ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.