Matematik

matematik B

08. marts 2012 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hvordan beregner jeg følgende opgave

 

Der er givet funktionen f(x) = 2x - 7

a) løs ligningen f(x) = 1

undersøg om punktet p(100,193) ligger på grafen for f

 

det vil være et stort hjælp ISÆR HVIS DER VAR EN DER GAD OG FORTÆLLE MIG det detaljeret med mellem regninger


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2012 af Wondering (Slettet)

Ligningen du skal løse er:

2x-7=1

<=>

2x=8

<=>

x=4

 

Dernæst kan du undersøge om punktet p ligger på grafen ved at indsætte x-væriden i funktionen:

f(100)=2*100-7

<=>

f(100)=193

Dermed ligger punktet p altså på linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Du har fået oplyst, at   f(x) = 2x - 7

Løs ligningen   f(x) = 1  ⇔  2x - 7 = 1  ⇔  x = ...........

Find ud af, om f(100) = 193 er korrekt eller ej. Hvis ja, så ligger det på grafen. Hvis nej, så bare ærgerligt ...

Du kunne have kigget forbi https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1161381 der blev oprettet for et par timer siden - end at spilde tid på at oprette tråde!!!!


Svar #3
08. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

ok tak for hjælpen :) måske kunne du også hjælpe med et andet opgave

 

En økologisk kylling vejer 40 gram ved udklækningen. De næste måneder tager kyllingen 35 gram på om dagen

a) Indfør passende variable og opstil en model, der beskriver sammenhængen mellem kyllingens alder og vægt


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Hvad er dit bud?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. marts 2012 af Wondering (Slettet)

Der er tale om en lineær funktion som har forskriften y=ax+b

 

Her beskriver a hældningskoeficienten og b er krydsningspunktet med y-aksen.

Vi antager at x beskriver antallet af dage og dag 0 er udklækningsdagen hvor kyllingen vejer 40 gram. Derfor kryder grafen y-aksen ved 40 gram og b=40 gram.

 

Dernæst tager kyllingen 35 gram på om dagen. Derfor er a=35

 

Forskriften er dermed y=35x+40


Skriv et svar til: matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.