Matematik

Differential

08. marts 2012 af Mathisstrange (Slettet) - Niveau: A-niveau

   Hej jeg er gået lidt død i denne opgave, er der nogen som vil hjælpe? Opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: Opgave 5.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2012 af SuneChr

f ' (- 2) er hældningskoefficienten for tangenten i (- 2 ; 3). For at aflæse grafisk, går man 1 enhed henad x-aksen og ser, hvor mange enheder man skal gå opad y-aksen. Disse enheder er da hældningen.

f '(x) = 0    aflæses der hvor grafen har lokalt maks og lokalt min.  Vandret tangent.


Svar #2
08. marts 2012 af Mathisstrange (Slettet)

Tak for hjælpen! Så det jeg gør er at finde 2 punkter og derefter indsætte dem i delta y / delta x?

Umiddelbart så aflæser jeg altså 2 punkter på tangentlinjen, fx (-3;0,5) og (-1;5.5)?

Det giver altså f'(2) = 2,5?


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. marts 2012 af SuneChr

# 2  Det er korrekt, men skal være  f ' (- 2) = 2,5  Husk alligevel, at det er en grafisk løsning på en differentialkvotient. Den kan kun findes nøjagtig, hvis vi kender forskriften for  f og dermed også  f ' . 


Svar #4
08. marts 2012 af Mathisstrange (Slettet)

Okay mange mange tak for hjælpen. Og ja det er rigtigt, men er dette ikke det bedste svar på opgaven?

 

Jeg er stadig lidt i tvivl om hvordan jeg aflæser f'(x)=0. Kan du uddybe?  


Brugbart svar (2)

Svar #5
08. marts 2012 af SuneChr

# 4    Det er den bedste aflæsning, vi kan foretage på den forelagte graf.

f ' (x) = 0  betyder en vandret tangent. Læg en lineal parallel med x-aksen hvor linealen netop tangerer kurven. Aflæs så x, så godt du kan. Der er så to steder med vandret tangent.  x = - 1   og   x = 3


Svar #6
08. marts 2012 af Mathisstrange (Slettet)

Tusind tak! Værdsætter din tid


Skriv et svar til: Differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.