Matematik

Stykkevis liniærfunktion

08. marts 2012 af ???gæt (Slettet) - Niveau: B-niveau

De første 180 minutter koster 20 øre minuttet..

De efterfølgende koster 50øre i minuttet.

Bestem forskriften for f..

Nogen som kan hjælpe:)

 


Svar #1
08. marts 2012 af ???gæt (Slettet)

?


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2012 af SuneChr

x er de talte minutter og y den samlede pris i kr.

y = 0,20x  for  x ∈ [0 ; 180]

y = 0,50x  for  x > 180


Svar #3
08. marts 2012 af ???gæt (Slettet)

Hvordan skal den så skrives, sådan her??

y=0,20x   x<=180

y=0,50x for x>180

bare sådan eller


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. marts 2012 af SuneChr

# 2 er nu ikke rigtigt.

x er de talte minutter og f(x) den samlede pris i kr.

f(x) = 0,20x           for  x ≤ 180

f(x) = 0,50x + 36   for  x > 180   idet de første 180 minutter jo også skal betales.

S o r r y  !

 


Skriv et svar til: Stykkevis liniærfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.