Matematik

Differentialkvotient

08. marts 2012 af hansog (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder lige nu med opgaven:

På figuren ses grafen for f(x)=2x2, samt ligningen y=-2,7-0,91, beregn om linjen er tangent til grafen for f

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2012 af NejTilSvampe

Løs ligningen

f(x) = y

Hvis der er ét skæringspunkt er det en tangent. Hvis der er to eller ingen, er det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der menes linien med ligningen y = -2,7x -0,91 , skal man løse ligningen

      f '(x0) = -2,7

og så undersøge, om f(x0) er lig med -2,7·x0 -0,91 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2012 af NejTilSvampe

#2 - ikke nødvendigt når der er tale om en parabel for f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, din fremgangsmåde kan sagtens anvendes her.


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.