Fysik

Hvorfor gør den det? Gitterligningen

09. marts 2012 af MarieCurie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal udregne gitterkonstanten, d, ved hjælp af gitterligningen. Jeg isolerer d, og får følgende ligning

d = n · sin( φn)/λ

Jeg indsætter så værdierne for de tre variabler på højresiden. 

d = 1 · sin(39,0)/541 nm = 0,001163 

Men hvorfor kommer svaret ud i mm, og ikke nm, når bølgelængden er i nm? Er der nogen, der kan forklare mig det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2012 af peter lind

Din formel er forkert. Det rigtige er d = n*λ*sin(φn). Resultatet kommer ud i samme enheder. Jeg ved ikke hvorfor du tror at det ene er i mm og det andet i nm


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. marts 2012 af mathon

                                       d = 1·λ / sin(θ1)

                                       d = (541 nm) / sin(39,0º) = 859,658 nm  = 0,00086 mm


Svar #3
09. marts 2012 af MarieCurie (Slettet)

Hov, den var vist smuttet der, mange tak! :)


Skriv et svar til: Hvorfor gør den det? Gitterligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.