Matematik

Punktmængde

09. marts 2012 af Keviin (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem med enheden 1 cm på egge akser er en punktmængde M afgrænset af førsteaksen, andenaksen, linjer med ligningen x= 10 og graferne for funktionerne f og g, hvor

f(x) = 1,5 + ?x

g(x) = √x+1

Formen  af en 10 cm høj glansvase fremkommer ved, at punktmængden M drejes 360 grader.

a) Bestem, hvor meget vand der kan være i vasen

b) Bestem, hvor meget glas vasen består af

 

hvordan løser jeg opgave a) ?????

¨Har ingen anelse om hvordan man  gør?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2012 af PeterValberg

Det spørgsmålstegn, er det med i opgaveteksten og følger der en skitse med ?

hvis ja til skitse, så vil jeg gerne se den....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. marts 2012 af Keviin (Slettet)

nej der er ikke en skitse til den

nej den hedder :

?(x+1)


Svar #3
09. marts 2012 af Keviin (Slettet)

ej den heeder 4√(x+1)


Svar #4
09. marts 2012 af Keviin (Slettet)

hm kan ikke forstå hvad man skal i opgaven?


Svar #5
09. marts 2012 af Keviin (Slettet)

eller hvordan jeg skal regne det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg formoder, at det er forskriften for g(x)? Men det er stadig uklart, hvordan f(x) ser ud. Du har heller ikke angivet, om funktionerne drejes omkring 1.-aksen eller omkring 2.-aksen, men det giver vist mest mening, hvis der drejes omkring 1.-aksen.

Det rumfang, som vasen kan indeholde, er rumfanget af omdrejningslegemet ved drejning af den inderste af funktionerne f(x) og g(x).

Rumfanget af vasens glas fremkommer som forskellen mellem rumfanget af omrejningslegemet ved drejning af f(x), og rumfanget af omdrejningslegemet ved drejning af g(x).


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. marts 2012 af Sema1 (Slettet)

.


Svar #8
09. marts 2012 af Keviin (Slettet)

jEG HAR JO SKREVET HELE OPGAVEN NED.

men skal jeg så finde rumfanget af dett?


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så forklar venligst, hvad du mener med denne linie i #0

f(x) = 1,5 + ?x

Hvad står ? for her?

Og forklar også, om der drejes om x-aksen eller om y-aksen, for det er ikke angivet i din formulering.

Det er forklaret i #6, hvordan opgaven skal regnes.


Skriv et svar til: Punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.