Fysik

find modstande

10. marts 2012 af alcent (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven er nu, at indstillingsområdet skal reduceres fra 20 ... 40 grader
Celsius. Det vil sige, at det spændingsinterval som kan indstilles med potentiometeret
skal reduceres til 2V ... 4V. Det gøres ved at tilføje R1 og
R3. Seriekobling af R1, R2 og R3 skal belaste spændingskilden med omtrent
1mA.
Beregn modstandsværdierne for R1, R2 og R3.


Svar #1
10. marts 2012 af alcent (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe mig med denne opgave????


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2012 af hesch (Slettet)

Hvilken spænding yder din spændingskilde ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2012 af hesch (Slettet)

Jeg har nu læst dit spørgsmål fra i går, og antager derfor at spændingskilden = Uemk = 10 V.

Seriemodstanden, R1+R2+R3, skal derfor være  10V / 1mA = 10KΩ.

Da vi nu ved, at strømmen gennem R1,R2,R3 = 1 mA findes:

R1 = ( 2V - 0V ) / 1 mA = 2 KΩ   ( uafhængig af Uemk )

Potentiometer: R2 = ( 4V - 2V ) / 1 mA = 2 KΩ  ( uafhængig af Uemk )

R3 = ( 10V - 4V ) / 1 mA = 6 KΩ  ( afhængig af Uemk )

 


Svar #4
10. marts 2012 af alcent (Slettet)

tusind tak vil bare spørge om  hvor kan jeg finde disse formler??

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. marts 2012 af hesch (Slettet)

Det er ohms lov + Kirchhoffs strømlov der vistnok finder anvendelse her, altså U = R * I og: summen af strømmene til et knudepunkt = 0. Læs: jeg ved det ikke, det sidder bare på rygmarven :)

Hvis du læser næstsidste linie i  #4, så er spændingsfaldet over potmeteret netop 4V på den ene side minus 2V på den anden = 2V. Heraf 2V/1mA = 2KΩ. Således også for de andre modstande.

Du skal bemærke, at linie 2 i  #4 er helt unødvendig for beregningen.

 

 


Skriv et svar til: find modstande

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.