Fysik

stjerne radius...hjælp!!

10. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Hvordan skal jeg beregne en stjernes radius, når jeg kun for oplyst stjernens overflade temperatur,lamba max og den udstrålede effekt fra stjernen?

på forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. marts 2012 af mathon

                   
                               P = σ·A·T4                                A = 4π·R2                 σ = 5,67·10-8 W/(m2·K4)      

 

 


Svar #2
10. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Hvad er stort A?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2012 af mathon

                    A er stjernens overfladeareal


Svar #4
10. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg kender ikke A. Jeg har kun dens temperatur


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. marts 2012 af mathon

                                    P = σ·A·T4  

                                    A = P / (σ·T4)

                                    4π·R2 = P / (σ·T4)

                                    R2 = P / (4π·σ·T4)

                                    R = (P / (4π·σ·T4))0,5


Svar #6
10. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg kender heller ikke trykket


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. marts 2012 af mathon

                                    R = (P / (4π·σ·T4))0,5

hvor
         R er radius, [R] = m
         T er kelvintemperaturen
         P er den udstrålede effekt, [P] = W

    til en anden gang
                                                        p er pressure       (lille p)

                                                        P er Power           (stort P)


Svar #8
10. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg har lidt problemer med enheden. Jeg får m2•K3

P= W og og konstanten W/m2*K4   og T=K

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. marts 2012 af mathon

                  enheder
                                               (W / (W/(m2·K4)·K4 )0,5 = (W / (W/(m2) )0,5 = (m2 )0,5 = m


Skriv et svar til: stjerne radius...hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.