Matematik

d - i tvivl?

10. marts 2012 af HanneJH (Slettet)

Hej.. 

 

Jeg skal bestemme toppunktet for parablen med følgende ligning: y=x^2-6x+19.

Udregningen for d er jeg kommet i tvivl om. Jeg ved ikke om jeg skal tage det minus med der står foran 6x, eller om jeg ikke skal.

Håber nogen kan hjælpe..


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

Det skal du, da et andengradspolynomium er af formen f(x) = ax2 + bx + c.

Det ændrer dog ikke noget, når du skal beregne d, da (-6)2 = 62.


Svar #2
10. marts 2012 af HanneJH (Slettet)

så d giver -112?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

#2:

Nej, det giver -40. Det er d = b2 - 4*a*c = (-6)2 - 4*1*19 = -40;

IKKE    d = b2 - 4*a*c = -(62) - 4*1*19 = -112


Svar #4
10. marts 2012 af HanneJH (Slettet)

oh! mange tak! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. marts 2012 af OhFortuna (Slettet)

Du skal ikke udregne D = b2-4ac, se : y = x2-6x+9+10 = (x-3)2 + 10,

Et kvadrat er ≥0, så funktionen har et minimum for x=3, med f(3)=10


Svar #6
10. marts 2012 af HanneJH (Slettet)

Jeg har fået nøjagtig det samme?


Skriv et svar til: d - i tvivl?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.