Kemi

Bjergdiagram

10. marts 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

i d) under "fremstilling af et kunstigt sødemiddel" (jf.link) skal man beregne hvor meget base man har. Jeg har så fundet ud af at man skal sige 1-0,2 = 0,8 altså 80 %, men hvor skal man netop gør det for den grønne kurve og ikke den grønne for den rammer også pH 7 og man får at xs = 0,0. Man kan også bruge pufferligningen til denne opgave, men hvordan?

Hvordan laver man e) under "fremstilling af et kunstigt sødemiddel"?

 

 

http://uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/110518_kemiA.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2012 af mathon

            du aflæser ved ph = 7
                                                         syrebrøken
                                                                                 xs = 0,20 = 20%     
                                                                     dvs
                                                                                 80% citrat

   


Svar #2
10. marts 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hvorfor finder man Xb via den grønne kurve og ikke de andre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2012 af mathon

    citrat kommer jo
    af
                                                HCit2-  +   H2O    --->   Cit3-    +   H3O+


Svar #4
10. marts 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Kan du give mig en opgave jeg kan lave?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2012 af mathon

som ønsket:

Der ønskes fremstillet 100 mL af en phosphatpuffer bestående af HPO42- og H2PO4- med pH = 7,21. Totalkoncentrationen af pufferen skal være 0,100 M.

Beregn hvor meget Na2HPO4*2H2O og NaH2PO4*2H2O, der skal afvejes til dette formål.


Svar #6
13. marts 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Den forstår jeg ikke helt..


Skriv et svar til: Bjergdiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.