Matematik

Monotoniforhold!! help

10. marts 2012 af wow12 (Slettet)

f er givet ved f(x)= 8x3-6x4

- Find den afledede f`(mærke) (x) og bestem dens nulpunkter.

har fået det til  24x2-24x2. Hvordan finder jeg nulpunkterne?

- Tegn en monotonilinje, opskriv monotoniintervalerne samt de lokale ekstremumssteder for funktionen.

Er gået i stå her..hjælp!!     tak på forhånd

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke differentieret korrekt. Løs ligningen f'(x) = 0 ved at benytte nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Du har differentieret funktionen forkert.

Det sidste led skal stå 24x3


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej - det sidste led skal være -24x3 .


Svar #4
10. marts 2012 af wow12 (Slettet)

min fejl 

men hvordan kommer jeg videre??


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Løs ligningen f'(x) = 0, dvs. 24x2 -24x3 = 0 , dvs 24x2·(1-x) = 0 . Brug nulreglen til at løse ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2012 af YesMe (Slettet)

#3

Ja okay, men jeg mente at der skulle stå 24x3 istedet for 24x2


Svar #7
10. marts 2012 af wow12 (Slettet)

har fået det til x=0 eller x=1


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så undersøg fortegnsvariationen for f'(x) og oversæt det til monotoniforholdene for f(x) .


Svar #9
10. marts 2012 af wow12 (Slettet)

Vi er lige startet med monotoni, så er lidt på bar bund...ville virkelig være glad hvis du kunne komme med nogle udregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Der er ikke behov for flere udregninger. Du skal benytte din viden om betydningen af fortegnet for f'(x) for forløbet af funktionen f(x) selv

f'(x) > 0 ⇒ f er voksende

f'(x) < 0 ⇒ f er aftagende

Undersøg nu fortegnsvariationen for den afledede f'(x) .


Skriv et svar til: Monotoniforhold!! help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.