Matematik

Logaritmen???

11. marts 2012 af Jmussen (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej:)

jeg har en matematik lærer som er meget glad for at man skal kunne regne alt på en lommeregner, og jeg vil derfor hører om der er nogen som ved hvordan man kan udregne Logaritmen(log/ln) i hånden hvis der fx. stod, og bare generelt:

 ln (16/4) = ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2012 af anonym000

Jeg tror det er noget over 1.g niveauet.

- - -

...............


Svar #2
11. marts 2012 af Jmussen (Slettet)

bare kom med det alligevel, hvis du kan :) jeg er MEGET matematisk :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2012 af anonym000

Jeg kan ikke :)

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

ln(16/4) = ln(4) = ln(22) = 2·ln(2)


Svar #5
11. marts 2012 af Jmussen (Slettet)

men hvorfor bruger man ln og ikke et almindeligt tal eller en formel?

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis opgaven drejer sig om at beregne logaritmen (ln eller log) til et tal, må der nødvendigvis indgå en logaritmefunktion. Kun for ganske specielle argumenter kan man udtrykke logaritmen som simple tal:

ln(en) = n ,

log(10n) = n ,

hvor n er et helt tal.


Skriv et svar til: Logaritmen???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.