Fysik

Resulterende kraft.

11. marts 2012 af erayd (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et forsøg med kageforme og luftmodstand, hvordan undersøger man så om den resulterende kraft er

Fres = -mg +k·v2

 

Når jeg skal undersøge om ligningen Fluft = k*v2


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2012 af peter lind

Du har formodentlig lavet nogle forsøg. Da jeg ikke kender disse forsøg er det mig umuligt at sige hvad du skal gøre


Svar #2
11. marts 2012 af erayd (Slettet)

Ja. Vi smed en kageform ned og målte dens hastighed, ved at indsætte en tangent. Derefter er der konstrueret 2 grafer, en F/v og en F/v2 graf


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2012 af peter lind

Det forstår jeg ikke. Hvis F i #2 skal være gnidningsmodstanden og der med F/v2 menes en graf med F op ad y aksen og v2 ud af x aksen skulle det gerne blive en ret linje gennem begyndelsespunktet. Er det tilfældet har du vist det ønskede.


Svar #4
11. marts 2012 af erayd (Slettet)

Ja, altså jeg lavede en graf, med F på y akse, og vpå x aksen. Det gav en ret linje. 
 

Hvilket beviser ligningen, da grafen, ifølge lignigen skal være lineær. Jeg fik dog afvide, at jeg for at påvise det skulle undersøge om den resulterende kraft er

Fres= -mg +k·v2

Eller  er jeg galt på den?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. marts 2012 af peter lind

Det kommer som nævnt an på hvad der er op ad y aksen Er det Fres eller er det gnidningskraften? Hvis det er den resulterende kraft skal du stadig have en ret linje men ikke gennem begyndelsespunktet. For v=0 bliver den resulterende kraft tyngdekraften. Du kan aflæse på grafen og se på om det passer.


Svar #6
11. marts 2012 af erayd (Slettet)

Det er Fluft som er op ad y aksen?? :-)

 


Svar #7
11. marts 2012 af erayd (Slettet)

altså gnidningsmodstanden 


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. marts 2012 af peter lind

Hvis det er tilfældet skal det være en ret linje gennem begyndelsespunktet. Hældningen vil være k


Svar #9
11. marts 2012 af erayd (Slettet)

Super! så har jeg vidst skrevet det rigtige. Men er det alt jeg skal gøre for at bekræfte: fres=k*v2

? :-)

Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. marts 2012 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Resulterende kraft.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.