Matematik

Løs ligninger

11. marts 2012 af MartinYThienNguyen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har et opgave i et aflevering, som jeg aflevere i morgen. Opgaven lyder sådan 

idet f(x) = 2x-3 og g(x) = -x + 3, skal nedenstående ligninger løses

a) f(2x) = g(x)

b) f(x+3) = g(2)

c) f(x2) = g(-13) 

Vil gerne vide om jeg har omskrevet ligninger rigtigt:

a) f(2x) = g(x)                      <=>             2 "gange" 2x - 3 = -x + 2

b) f(x+3) = g(2)                   <=>             2x "gange x + 3 -3 = -2 + 3

c) f(x2) = g(-13)                  <=>             2 "gange" x2 - 3 = 13 + 3

Jeg ville være rigtig taknemmelig, hvis I ville undersøge, om det er rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2012 af nielsenHTX

ved ikke lige hvorfor du har skrevet som det som "gange"

a)

men hvis du mener at f(2x)=2(2x)-3=4x-3 så ser det fint ud.

b) ser forkert ud det skal være 2(x+3)-3=-2+3

c) se a)


Svar #2
11. marts 2012 af MartinYThienNguyen (Slettet)

a) 2(2x) - 3 = -x+3

b) 2(x+3) - 3 = -2 + 3

c) 2(x2) -3 = -(-13) + 3

Er det rigtigt? Altså før jeg skal løse ligningerne


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. marts 2012 af nielsenHTX

#2 ja det er korrekt


Svar #4
11. marts 2012 af MartinYThienNguyen (Slettet)

Okay. Tak :)


Skriv et svar til: Løs ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.