Matematik

Hjælp- fuktioner

11. marts 2012 af chrisBH (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Hjælp mig med at regne denne fuktion ud, hvordan gør man? Har virkelig brug for at få forklaret det, helt ned til mindste detalje. Mange tak på forhånd.

En funktion er givet ved:
f(x)= 3x-3
Bestem f(3), f(4) og f(0). Løs ligningen f(x) = -9

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

du sætter bare 3, 4 og 0 in på x's plads for eksempel f(3) = 3*3-3 osv. I den anden sætter du -9 ind i stedet for f(x, så du får -9=3x-3, forkort med 3 og løs den m.h.t. x


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2012 af anonymens (Slettet)

Når der står f(3) i stedet for f(x) betyder det at man sætter 3 ind på x'ets plads.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

ja det gør det, x betyder bare en ubekendt, indtil man ved, hvad den er


Skriv et svar til: Hjælp- fuktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.