Matematik

trigonometriske funktioner

11. marts 2012 af dalia93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle herinde der kan give mig hints til følgende spørgsmål:

Forklare hvordan man løser ligninger, hvori der indgår trigonometriske funktioner.

På forhånd tak

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2012 af Phenomenal (Slettet)

Det ville hjælpe, hvis du kom med et eksempel.


Svar #2
11. marts 2012 af dalia93 (Slettet)

Eksempel: y=sin2x-sinx


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2012 af mathon

sæt
                         z = sin(x) = 0         -1≤x≤1

                         y = z2 - z = 0

                               z·(z - 1) = 0

                                      z = sin(x) = 0

                                              x = p·π                     p∈Z


                                      z = sin(x) =

                                             x = (π/2) + p·2π        p∈Z


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2012 af Phenomenal (Slettet)

Og du vil finde x når y=0?


Svar #5
11. marts 2012 af dalia93 (Slettet)

Nej jeg vil bare finde x, det behøver ikke give et konkret tal

Mange tak for hjælpen mathon, det hjalp meget :)

og mange tak til Phenomental :)


Skriv et svar til: trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.