Kemi

Forbrænding

14. august 2005 af IBM (Slettet)
Hej

Problemet er opgave 10.7 c) i "Opgaver Kemi".

Skal bl.a. (tror jeg) opskrive reaktionsskemaet for forbrænding af PVC. Molekylformlen for PVC kan skrives (CH2-CHCl)n. PVC er jo en polymer, hvorfor det er lidt svært, men er det sådan:

2(CH2-CHCl)n + 5O2 --> 4CO2(g) + 2H2O(g) + 2HCl(g)

eller:

(CH2-CHCl)2 + 5O2 → 4CO2(g) + 2H2O(g) + 2HCl(g)


Svar #1
14. august 2005 af IBM (Slettet)

Note: → = --> og dioxin er ikke medtaget i forbrændingerne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2005 af frodo (Slettet)

kan du ikke skrive hele opgaven, hvis du ikke er sikker på hvad du skal?

Svar #3
14. august 2005 af IBM (Slettet)

Jo da:

Det årlige forbrug af PVC i Danmark var i 1988 80.000 tons. Antag, at 60% heraf afbrændes efter brug. Molekylformlen for PVC kan skrives (CH2-CHCl)n.

c) Hvor meget hydrogenchlorid blev der dannet ved afbrænding af PVC i Danmark i 1988?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2005 af frodo (Slettet)

indse, at du blot kan nøjes med tilfældet, hvor n=1, da dette er nok til dine beregninger.

find da stofmængden, og gang det med 60%, og find stofmængden af HCl, og find massen.

hvis man tager højere n'er, opnår man blot, at du får større koefficienter i skemaet, men resultatet bliver slutteligt det samme

Svar #5
14. august 2005 af IBM (Slettet)

Men er jeg ikke nødt til at have et reaktionsskema, således at jeg kan se, hvordan mængderne forholder sig?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2005 af frodo (Slettet)

det kan du da bare lave, når n=1

Svar #7
14. august 2005 af IBM (Slettet)

Altså:

2(CH2-CHCl)n + 5O2 --> 4CO2(g) + 2H2O(g) + 2HCl(g)

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. august 2005 af frodo (Slettet)

hvis du vil have n med i det, må du lave noget med n på højresiden også, men det er lettest helt at holde n ude af det

Svar #9
14. august 2005 af IBM (Slettet)

Ok, tak

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. august 2005 af frodo (Slettet)

du får vist i størrelsesordenen 46720 ton HCl

Svar #11
14. august 2005 af IBM (Slettet)

Hmmm, får 28002 ton

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. august 2005 af frodo (Slettet)

M(HCL)/M(CH2CHCl) * m(CH2CHCl) = m(HCl) ikke?

ved indsættelse fås de ca. 46720

Svar #13
14. august 2005 af IBM (Slettet)

Glemmer du ikke de 60%?

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. august 2005 af frodo (Slettet)

nå ja. ja så passer det

Skriv et svar til: Forbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.