Matematik

Samlede stigning efter 6 år?

13. marts 2012 af theflash (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har følgende opgave: a) er gjort! Men hvordan skal jeg beregne opgave b) ?

En størrelse er over en 5-årig periode steget med 3,5% pr. år og det følgende år stiger den med 10%.
a)Beregn den samlede procentvise stigning de første 5 år.
1+R = (1+0,035)^5
1+R = 1,035^5
1+R= 1,1876
R= 0,1876
R= 18,76% ( Er det korrekt? )

Og nu ...


b)Beregn den samlede stigning efter 6 år. (?????)

 

Tak for hjælpe!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2012 af mathon

a) Beregn den samlede procentvise stigning de første 5 år.

                              1,0355 = (1+r5) = 1,1877

                                               r5 = 0,1877 ≈ 18,8%


Svar #2
13. marts 2012 af theflash (Slettet)

Tak, men mit største problem er opgave b)! :-/


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2012 af mathon

 

                             (1+r6) = 1+r5 · 1,10 = 1,0355 · 1,10 = 1,30645

                             r6 = 0,30645 = 30,645%


Svar #4
14. marts 2012 af theflash (Slettet)

Tak for det!


Skriv et svar til: Samlede stigning efter 6 år?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.